Рецепты UZ

Qovoq ichida pishirilgan Quyon go'shti

Tarkibi:
  • Qovoq 2-3 dona
  • Quyon go'shti 500 gr
  • Qaymoq100 ml (10%)
  • O'simlik yog'i
  • Ta'mga ko'ra tuz va qalampir

Bosqichma-bosqich pishirish:

1-qadam:

Mahsulotlarni tayyorlang. Kichkina qovoqni yaxshilab yuvib tashlang va yuqori qismini pichoq yordamida kesib oling (qalpoq ko'rinishida bo'lishi kerak).

Kichkina o'tkir pichoq yordamida qovoq ichini tozalang, teshikni kengaytiring va osh qoshiqdan foydalanib, qovoq urug'ini olib tashlang.

2-qadam:

Quyon go'shtini o'rta kubiklarga bo'ling.

3-qadam:

Bir osh qoshiq o'simlik moyini yaxshilab qizdirilgan tovaga quying. Olovni kamaytirmasdan, quyon go'shtini oltin jigarrang bo'lguncha qovuring. Yuqori olovda bunday tez qovurish go'sht bo'laklari ichidagi suvini qoldirishga imkon beradi.

4-qadam:

Qovoqni sabzavotlar bilan to'ldiring, xona haroratidagi qaymoqni quying. Qovoqni kesilgan qopqoq bilan yoping. Folgaga yaxshilab o'rang.

5-qadam:

Oldindan qizdirilgan pechga 180 C da 1 soat 30 daqiqaga yuboring.

Eslatma: siz bitta katta qovoqda ham,huddi shu usulda pishirishingiz mumkin.

Yoqimli ishtaha!

Batafsil retsept: https://www.instagram.com/reel/CyLiXoxNYh2/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA==
Retseptlar