Bu tez va oson tayyorlanadigan sog'lom va mazali taom.
Yumshoq bo'lgan quyon go'shti hamda ajoyib ta'mga ega va xushbo'y bulgur bilan birgalikda sizning his-tuyg'ularingizni uyg'otadigan va hayotning to'liq tamini his qiladigan noyob taom hisoblanadi.
Tarkibi:
1-Qadam
Bulgurni sho'r suvda o'rtacha olovda pishgunicha qaynatib oling, suvidan ajrating va idishga solib sovutishga olib qo’ying.
2-Qadam
Piyoz va sarimsoqni mayda bo'laklarga kesib oling va oltin jigarrang bo'lgunga qadar o'simlik yog'ida qovuring. Piyoz va sarimsoqga tug'ralgan quyon go'shtini qo'shing va go'sht yumshoq bo'lguncha o'rtacha olovda qovuring.
Sovutishgaqoldiring.
3-Qadam
Ziravorlar, tuz va qurutilgan ko'katlarini qo'shing, aralashtiring.
4-Qadam
Alohida idishda tuxumni vilka yordamida ko'pirtiring.
Quyon go’shtiga tuxum va non bo'laklarini qo'shing va yaxshilab aralashtirin. Agar massa juda quyuq bo'lsa, siz ozgina suv qo'shishingiz mumkin.
5-Qadam
Massadan kotlet hosil qiling.
Tovoqni o'rtacha olovda qizdiring va o'simlik moyini qo'shing.
6-Qadam
Kotletlarni skovorodkada har tomondan oltin jigarrang bo'lguncha qovuring (har bir tomoni taxminan 3-4 daqiqa).
Tayyor kotletlarni oldindan poshirilgan bulgur hamda ko’katlar bilan dasturxonga torting.
Oltin jigarrang bo'lgunga qadar qovurilgan quyon kotletlari og'izda eriydi va limon sharbati va zaytun moyi bilan namlangan donli bulgur taomga noyob tam va yengillik qo'shadi.
Yoqimli ishtaha!
Yumshoq bo'lgan quyon go'shti hamda ajoyib ta'mga ega va xushbo'y bulgur bilan birgalikda sizning his-tuyg'ularingizni uyg'otadigan va hayotning to'liq tamini his qiladigan noyob taom hisoblanadi.
Tarkibi:
- 500 g quyon go'shti
- 1 stakan bulgur
- 1 ta piyoz
- 2 bo’lak sarimsoq
- 1 osh qoshiq qurutilgan ko'katlar
- 1 osh qoshiq ziravorlar aralashmasi
- 2 tuxum
- 1/2 stakan non bo'lagi
- 2 osh qoshiq o'simlik yog'i
- Ta'mga ko'ra tuz
1-Qadam
Bulgurni sho'r suvda o'rtacha olovda pishgunicha qaynatib oling, suvidan ajrating va idishga solib sovutishga olib qo’ying.
2-Qadam
Piyoz va sarimsoqni mayda bo'laklarga kesib oling va oltin jigarrang bo'lgunga qadar o'simlik yog'ida qovuring. Piyoz va sarimsoqga tug'ralgan quyon go'shtini qo'shing va go'sht yumshoq bo'lguncha o'rtacha olovda qovuring.
Sovutishgaqoldiring.
3-Qadam
Ziravorlar, tuz va qurutilgan ko'katlarini qo'shing, aralashtiring.
4-Qadam
Alohida idishda tuxumni vilka yordamida ko'pirtiring.
Quyon go’shtiga tuxum va non bo'laklarini qo'shing va yaxshilab aralashtirin. Agar massa juda quyuq bo'lsa, siz ozgina suv qo'shishingiz mumkin.
5-Qadam
Massadan kotlet hosil qiling.
Tovoqni o'rtacha olovda qizdiring va o'simlik moyini qo'shing.
6-Qadam
Kotletlarni skovorodkada har tomondan oltin jigarrang bo'lguncha qovuring (har bir tomoni taxminan 3-4 daqiqa).
Tayyor kotletlarni oldindan poshirilgan bulgur hamda ko’katlar bilan dasturxonga torting.
Oltin jigarrang bo'lgunga qadar qovurilgan quyon kotletlari og'izda eriydi va limon sharbati va zaytun moyi bilan namlangan donli bulgur taomga noyob tam va yengillik qo'shadi.
Yoqimli ishtaha!